lördag 15 februari 2014

VW-dagar

Volkswagendagarna hos Nordemans Bilaffär 1966. Företaget låg på Viktoriaesplanaden i Örnsköldsvik.
Foto: K-O Srandberg.


Från Nordemans hemsida:
Nordemans Bil AB är ett familjeägt bilhandelsföretag med anor från 1856, då F W Nordeman startade en järnhandelsrörelse i Örnsköldsvik. Under 1920-talet började företaget så smått att marknadsföra bilar, men det var först efter krigsslutet 1945 som bilförsäljningen tog fart.
År 1948 knöts Volkswagenagenturen till rörelsen och några år senare även Scaniaagenturen. Bilhandeln expanderade och 1955 bildades Nordemans Bil AB som ett självständigt bolag med Nils Nordeman som ägare. Året därpå firade Nordemans 100 år. Antalet anställda i Nordemans Jern och Nordemans Bil uppgick då till 115 personer.
Nordemans Bil såldes 1982, då familjen Thore Hägglöf köpte rörelsen av familjen Nils Nordeman. I dag leder andra generationen Hägglöf verksamheten med Mats Hägglöf som VD.
En ny Volkswagenleverans hos Nordemans 1960.I Nordemans verkstad.Volkswagens modellprogram 1966.Och så här såg det ut i fabriken i Wolfsburg samma år.Kanske inte från 1966, men fina fabriksbilder är det!Ett problem på VW var ju det begränsade bagageutrymmet, men det fanns lösningar!


Ett annat problem var ojämn värme i dessa vagnar men även här fanns det lösningar!


Att den var lätt i framvagnen i höga (!) farter fixades med denna eminenta tyska konstruktion.Naturligtvis måste Perra ha en bild med tåg också ;-)
Det är lördag idag så då får det väl bli lite kvinnlig fägring också!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar