torsdag 13 februari 2014

Borås genom vindrutan

Denna bild ska enligt uppgift vara från Borås. Kanske någon boråsare kan identifiera var bilden är tagen? Det skulle också vara intressant att få veta märket på den tuffa bilen!

Idén med stadsvyn genom vindrutan har funnits på flera vykort, t.ex. från Arboga. Ett tidigare inlägg finns HÄR.
Det var Hartmans Kortförlag som gjorde dessa kort. Jag misstänker att korten är ett fotomontage där man hade ett par-tre bilinteriörer och sedan lade till olika stadsvyer. Notera klockan i backspegeln, om det nu är en backspegel. Kollar man på Arbogakortet så syns det tydligt att backspegeln och en liten del av veven i ovankant av vindrutan är bortklippta.

3 kommentarer:

 1. Bilden är tagen vid Sven Eriksonskolan (Teknis) det är Stora Brogatan som leder upp mot kyrkan. Lite kuriosa är att en viss Perra parkerade sin MC på Krokshallstorget just bakom träden 1974.
  http://perrasmotornostalgi.blogspot.se/2012/11/mc-utflykt-1974.html

  SvaraRadera
 2. Visst är platsen den som Tony skriver. Mest kanske vi känner den som Resecentrum övre planet i dag. Egentligen heter den Sven Eriksonsplatsen. Mycket av den här vyn finns kvar men mycket är också ändrat. Bland annat har Västerbro i förgrunden och Stora Brogatan till höger i bilden blivit gågata. Specialkonsum mitt i bilden har hunnit bli Obs!, B & W samt nu Coop Forum sedan dess. Det har dessutom flyttat tre gånger: till Lilla Brogatan, till Knalleland och numera Bergsäter.. Men Gustav Adolfskyrkan i fonden av Stora Brogatan är sig lik liksom Carolikyrkan som skymtar till vänster.

  När det gäller bilen är den troligen "konstruerad" vid ett ritbord men jag misstänkte först att det var det futuristiska fordon som byggdes av Sigvard Berggren i Borås. Han är mer känd för att ha haft lejon och zebror som husdjur, för att ha grundat Borås djurpark och Brämhults juice än att bygga bilar. Jag sökte på nätet efter något om bilen och hittade detta, som jag inte vill missunna dina läsare även om det egentligen inte har något med bilden att göra. Men motornostalgi är det...
  http://www.culturum.se/Frufallan/2PrBrggr.htm
  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns faktiskt ett inlägg om Sigvard Berggren och hans fantastiska bil Future på Perras blogg.
   http://perrasmotornostalgi.blogspot.se/2012/02/sigvard-berggren-och-future.html

   Radera