torsdag 28 november 2013

Resan 18

Resan gick vidare från Yosemite till västkusten och Santa Cruz. På vägen blev det lunchstopp i Groveland, en kul stad med Kaliforniens äldsta saloon, "The Iron Door". Namnet kommer av ställets entrédörrar av järn. (Och som vanligt är bilderna klickbara för större storlek).
Den gamla baren är fortfarande intakt och i taket hänger massor av gamla dollarsedlar. God mat, spännande inredning och trevlig personal!En och annan plats med äldre amerikanska bilar passerades under resan. Här ges läsekretsen möjlighet att artbestämma fordonen på bilden.Här snackar vi rejäl husbil med utskjutbara sidopartier!...och en något bedagad husvagn.Och kolla här! I ögonvrån dök dessa intressanta Volvorumpor upp. Tvärnit, och fram med kameran. Amerikabågar, Californiavit, ratt av bakelit!
PV på rad och en Porsche 914.En vacker Buick.Och en P1800 också, tänkte jag och tog upp kameran. Ut ur verkstaden rusade då en äldre ursinnig man och gapade och skrek att detta var privat mark och att jag skulle försvinna! Hade jag inte snabbt tagit mig därifrån hade han säkert hämtat geväret...
Märke och modell på bilen i mitten?  En Chevrolet Delray från 1958. Bakom Volvon en Pontiac Streamliner Fastback Coupé.På en gata i Santa Cruz stod denna fräcka Ford.6 kommentarer:

 1. Bilen "i mitten" är en Chevrolet Delray från 1958. Fina bilder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för upplysningen! Inlägget uppdaterat.

   Radera
 2. Porschen är en VW Porsche 914! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis är det en VW-Porsche 914 och ingenting annat. Tack för påpekandet! :-)

   Radera
 3. Vagnen bakom P 1800 är en Pontiac Streamliner Fastback Coupé.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för infon! Inlägget uppdaterat.

   Radera