fredag 11 oktober 2013

Resan 4

Tillbaka i Los Angeles. Här hämtade vi ut våra Harley-Davidson. Vi hade köpt ett "Self Drive-paket" där motorcyklar och övernattningar på bra hotell ingick. Dessutom fick vi en utmärkt "roadbook" med kartor och tips om sevärdheter utefter färdvägen. 
Herrarna körde Road-King och damen i sällskapet en Sportster 1200. (Klicka på bilderna för större storlek).
Första etappen gick från LA till Palm Springs. Temperaturen var runt 40 gr, så trots att vi körde i jeans och tunn jacka så var det rejält svettigt. När damen i sällskapet klev av hojen i Palm Springs fick hon värmeslag och svimmade... Vi bar in henne på en luftkonditionerad pub för att hon skulle kvickna till och när hon vaknade till liv igen var det första hon såg detta vackra konstverk upphängt i taket...Palm Springs är en trevlig stad som ligger i Coloradoöknen. Staden har en medeltemperatur i september på 40 grader och har 350 soldagar om året!Efter en god natts sömn i ett luftkonditionerat hotellrum var vi redo för dagens etapp, Palm Springs - Laughlin. Nu gick färden rakt ut i öknen.

I Coloradoöknen snackar vi vindkraft!
Joshua Tree National Park med många vackra stenformationer.

Varmt, torrt och ogästvänligt. Vägarna var spikraka mil efter mil och en ökensträcka var 16 mil utan en tillstymmelse till mänskligt liv. Här krävdes full tank, fulla vattenflaskor och en tro på att H-D:s ingenjörer fått ordning på motorcyklarnas tillförlitlighet...
Vi klarade oss bra, medan andra hade vissa problem...


4 kommentarer:

 1. Snygga bilder! Fascinerande vindkraftpark! Jag förmodar att man inte hade tagit produktiv åkermark i anspråk, men jag undrar hur höga var varje stativ och vad hade rotorbladen för omkrets... ungefär allstå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det enda man kan odla här är möjligen kaktusar. Det du ser på bilden är bara en liten del av denna vindkraftpark! Den var enormt stor! Vad det gäller storleken på kraftverken så uppfattade jag att det är samma storlek som de vi har här hemma men kamerans optik gör att de ser mindre ut än i verkligheten.

   Radera
 2. Svettigt varmt men en upplevelse av dess like förmodar jag. Väntar spänt på fortsättning.

  SvaraRadera