tisdag 18 juni 2013

Caltex Varberg

Lite mer macknostalgi blir det idag. Denna Caltexmack som låg på Kungsgatan i Varberg, drevs av makarna Evy och Egron Jönsson i närmare 30 år, från mitten på 1930-talet till början av 1960-talet. De första åren hette macken Texaco och från 1947 var det Caltex. En ny Volvo P1900 med röd interimskylt får vindrutan putsad medan föraren lugnt sitter kvar i bilen. Det var service det!

Bild: Stefan Pihläng
 Källa: hn.se

4 kommentarer:

 1. Skulle nog tro att det är Kungsgatan 2. Huset i bakgrunden finns nog kvar och det är väl numera en Preemtapp där Caltextappen låg.

  SvaraRadera
 2. http://goo.gl/maps/v3GZW

  SvaraRadera
 3. Här tillbringade jag många trevliga stunder i slutet på femtiotalet ihop med min farfar, som var droskägare (inte taxichaffis). På fridagarna skulle taxibilen tankas, tvättas och ibland smörjas. Tvätthall och smörjhall låg till vänster om macken. Smörjhallen sköttes av en kille som hette Björn. På bilden är det troligen Evy Jönsson själv som putsar rutan. Stämmer med farsgubbens beskrivning och också med vad jag kommer ihåg, blond och med uppsatt hår. Det fanns definitivt inte några grillade korvar på denna mack men gott om tändstift, olja och fläktremmar! Om det var något på taxibilen som behövde fixas så bar det sedan av till Kanjes verkstad (bilder någon?)
  Man kan undra lite över bildens ursprung. Reklambild för Volvo? Det byggdes ju mindre än 100 st P1900 men det är klar, någon kan ju ha hamnat i Varberg.

  SvaraRadera
 4. Verkligen ett fin bild!
  Hallands nyheter hade ett artikel om detta i 2009 (http://hn.se/livetsgang/1.403288-nostalgi-med-en-doft-av-bensin)

  SvaraRadera