tisdag 28 maj 2013

Vi och våra Saabar

Min första bil som jag köpte när jag fyllt 18 år och tagit körkort, var en Saab 96 av årsmodell 1962-63. På den tiden prioriterade vi motorcyklar, men ville ju ändå ha något fyrhjuligt, speciellt vintertid. Damerna trivdes bättre i varma bilar... ;-) 
Då var tvåtaktarna från Trollhättan de perfekta fordonen eftersom de var både billiga, varma, lättstartade och lättmekade. Min kompis Thomas köpte denna 300-kronors Saab. Lite rost i skärmarna spelade inte så stor roll.


 Efter ett tag krävde detta fordon ingrepp i drivlinan. Inga problem när man med ett enkelt handgrepp lyft bort motorhuven. Tvåtaktsmotorn var en liten lätt maskin som man utan problem lyfte ur själv. Motorer och växellådor kostade nästan ingenting då och med några timmars jobb i garaget (eller som här på gatan) var det bara att åka igen. 
"Det var bättre förr..."


2 kommentarer:

 1. ... så också för rostens frodande. :-)

  Om man tänker på att denna bil kanske är ca 10 år gammal på bilden, så var kanske inte allt bättre förr. Trevliga bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt! Allt var inte bättre förr, men en del. Framför allt när det gäller bilar, så var mycket i alla fall enklare. En 10 år gammal bil idag är oftast ganska fräsch och rostfri, så där har utvecklingen gått åt rätt håll.

   Radera