lördag 11 maj 2013

Clark och Gunnar 1966

Den 29 juli 1966 sköts polismannen Ragnar Sandahl till döds med en kpist i samband med ett inbrott i en cykelaffär i Nyköping. Den som avlossade skotten var Gunnar Norgren. Hans medbrottsling var Clark Olofsson. Ett stort polispådrag drogs igång och den 16 augusti greps Gunnar Norgren i en lägenhet i Göteborg som tillhörde Clark Olofssons syster. 


Clark klarade sig vid tillslaget genom att han gått ut ett ärende, men den 25 augusti greps även Clark då man hittade honom i ett svårtillgängligt skogsparti vid Kaverås i Västra Frölunda.Clark Olofsson dömdes till åtta års fängelse för bland annat mordförsök och Gunnar Norgren fick 12 års fängelse.I jakten på Norgren och Olofsson kontrollerade polisen alla fordon som passerade genom Mölndal.
Foto: Martin Andersson

Clark Olofsson är numera belgisk medborgare och heter Daniel Demuynck. Han är född 1947 och har suttit halva sitt liv i fängelse. 2009 dömdes han till 14 års fängelse och livstids utvisning från Sverige för grovt narkotikabrott. I mars 2013 begärde han resning i målet, men ansökan avslogs.


1 kommentar:

  1. Vissa människor verkar vilja välja den sämre vägen!!

    SvaraRadera