måndag 1 april 2013

50-tal

Några bilder från familjealbumet igen. 
Här är farsans anställningsannons när han sökte jobb på SJ 1951. Han fick börja i godsmagasinet och gick sedan i växlingen på Göteborg Norra. I mitten på 70-talet åkte han till SJ-skolan i Ängelholm och utbildade sig till vagnreparatör. Det jobbade han med till 1987 då han gick i pension.


Far och mor som nygifta i sitt första gemensamma hem på Madängsgatan 1952. Det var även då svårt att hitta bostad i Göteborg och de fick hyra en liten vindsvåning på ett rum och kök fyra trappor upp med dass på gården. Rinnande kallt vatten och gasspis var de bekvämligheter som erbjöds. Möblemanget bestod av bl.a. Stringhylla, stor DUX-fåtölj och farsans hemsnickrade soffbord och skåp.


Pengar var det ont om så även matbordet snickrade farsan ihop.1954 kom underverket Perra!


I den stora, fina fåtöljen med favoritleksaken.


1956 flyttade vi till en tvåa med badrum i ett nybyggt hyreshus på Sunnerviksgatan, och mor och far oroade sig för hur de skulle klara den höga hyran på 164 kr/mån! 1957 kom brorsan och jag ser ut att vara måttligt road av att ha fått ett syskon...


Far och mor tog aldrig körkort så någon bil hade vi inte. Här provsitter jag i alla fall en Folkvagn utanför huset på Sunnerviksgatan.

3 kommentarer:

 1. Som vanligt när det visas ur familjealbumet med lite text till så är det riktigt riktigt trevligt.

  SvaraRadera
 2. Håller med fotobrus :-)

  SvaraRadera
 3. Svart folkvagn är nostalgi för mig också.
  Vi hade också en svart bubbla.
  Den hade sökarlykta på taket och var ifrån 1957.
  Såldes 1967.

  SvaraRadera