tisdag 19 mars 2013

Raggare 1959

Ni hittar dem säkrast på Kungsgatan i Stockholm. De flesta har Wynnsmärken lite här och var, några har rävrumpor på radioantennerna. En har en skylt "Damrum" klistrad över ena bakre sidorutan. De kallas för raggarbilar och används för raggning. Att ragga är att jaga brudar. Åksugna brudar.
En Ford -32 där ägaren, Jan Eriksson, själv byggt en sufflett till taket och dessutom monterat in en ny motor.Sommarens raggarmode kommer att domineras av glada färger. Det sista skriket är en gul-röd sidenjacka som beställts från U.S.A. Det finns bara ett par exemplar av den i sta´n än så länge, men flera är beställda. Den jackan kommer att bli kännetecknet på det rätta gänget!


Bild och text: Teknikens Värld 7/59


3 kommentarer:

  1. Janne Eriksson finns med i filmen "Raggare" Han var en bland de första Hot Rod-killarna i Sthlm. Han körde med 32:an även på vintern. Han säger att han måste varit den ende som kört Hot Rod med snökedjor på Kungsgatan.Han gick bort alldeles för tidigt. En riktig lirare. Han fick hjälp med att vända upp o ner på en 36:a i Tantolunden av några dekisar, så där ifrån kommer motorn.

    SvaraRadera