tisdag 4 december 2012

Toro snöfräs 1966

Ja nu när hela Sverige är snötäckt så kanske det är dags att investera i en Toro snöfräs. Någon därute som vet om snöfräs och snöslunga kanske är samma sak? 

5 kommentarer:

 1. Mindre ändamålsenlig klädsel. Men dock tidstypisk..

  SvaraRadera
 2. Snöfräs och snöslunga är väl nästan samma sak fast snöfräsen är lite enklare.

  SvaraRadera
 3. Jag har haft en likn, storleksmässigt, som gick på 220v, så den är trol "mindre" än den här, och ordet "snöfräs" kan jag inte påminna mig att jag sett nånstans...
  Men nog f-n fräser det om den, även den som såg helt oskyldig ut, gjord i röd "hinkplast",(även bladen?), så fick man hålla i när den startade, och det är ingen överdrift med 5 m snösprut ifrån den.
  Enbart rakt framåt på min modell, men även om det kanske inte passade i riktning osv, så luckrade det upp snön tillr för att det skulle vara lätt o snabbt att justera efteråt.
  Jag brukade köra den diagonalt fram till nåt ställe att lägga det på, om det var lite kort på tvären, och den höll det tillr samlat rakt(o långt)framåt..
  Lika förvånad varje gång den användes....även packad snö åt den upp o spottade ut, om man tryckte till den hyfsat, gränsen gick vid tjock skarsnö/is, där blev det några bitar ur bladet som bröts nån gång, men annars..
  Löjligt lätt, används ung som en spade...startar upp på en halv sekund..trappor, kanter, allt går nästan att skotta av.

  Trol 20+ år gammal modell den jag hade, så jag blev förvånad över att Toro fortf har alla delar till salu, om man nu ska tro vad man ser osv, men det tillhör nåt av det mesta jag sett i reservdelsväg, om man kollar upp det på nätet.

  Plast? 80-tal? Från ett engelsktalande land i väst?
  Så eg borde jag ha drömt alltihop, men jag gav den till en vän som precis testade den nu i dagarna, och bara flinade efteråt, såå..
  Han hade tagit veranda o trappor o allt sånt runt huset, eftersom man justerar upp o ner med handtaget hur djupt den tar, och aldrig når marken helt i nåt läge.

  Hade det inte blivit så överdrivet löjligt, när jag bor där de skottar, saltar, slänger flis först av alla ställen i stan, så hade den hängt med hem trots husförsäljning, som nåt att knäcka polarna med bara.
  Alla flinar, och hoppar högt när den startar.....om man inte säger till dem att stå en bra bit bort, och sen dränker dem i snö på två sekunder blankt.
  Inte bara praktisk den där snurran..snöbollskrig blir rena folkmordet t ex, och den kanske inte gillar det, men den skyfflar vattenmängder enklast räknat i kubik antagligen...testat vid ett nödläge...men utan problem alltså!

  Humlan är min första tanke, som inte fattar att den kan flyga...kolla på Tuben, så finns det några snuttar där på likn apparater.

  Hälsn. GG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack GG för en trevlig story! :-) //Perra

   Radera
 4. Både tyskar och ungrare säger snöfräs. Kanske fler gör det.

  Tyska: Schneefräse
  Ungerska: Hómaró

  Så snöslunga/snöfräs är väl same difference som snow thrower/snow blower i engliskan.

  SvaraRadera