lördag 1 september 2012

Gårda

Ett café, en buss och en träbro i stadsdelen Gårda i Göteborg. Allt är numera rivet och ersatt av modern byggnation.
Bild: bkamph.se

3 kommentarer:

 1. Hej! I "Café-huset" bodde jag som barn.( 1956 - 1962 ) Jag vet inte om det var särskilt idylliskt. Vi var gott om barn, ( tyska, polska och så vi, danskar. Jag minns att där fanns ngn större svensk tjej också ) så kompisar var det ingen brist på. På gården fanns det inte mycket som passade barn. Däremot fanns det gott om råttor. Där fanns ett stort träd och några små. De små kunde knappast räknas som träd, med det var i alla fall lite grönska. Där fanns också en murken sandlåda, men en gång skadade jag mig illa på en spik där, så pappa rev bort den. Jag minns att det knorrades om det från hyresvärden. ( Pappa jobbade på enfabrik i närheten och jag TROR att lägenheten vår var fabrikens. )
  Där fanns också en tant, "Tant Ella" och hon var både snäll och sträng. Hon höll koll på oss ungar och var det något, var hon inte sen att berätta för mamma! Jag minns henne som väldigt gammal, men det var hon nog inte.
  Utanför rann Mölndalsån och den var farlig att leka för nära vid. Jag kan inte ens tänka mig hur oroligt det måste ha varit för mamma att ha koll på oss så vi inte drattade i ån!
  När det var matcher på Ullevi ( som var nybyggt! ) var vi utanför och samlade pantflaskor som gubbarna och killarna lämnat! Bra förtjänst!
  Detta var lite från mig, men det finns mer att berätta om det nu kan intressera någon!
  Med vänliga hälsningar, Mona Nilsson ( Poulsen som ogift ) mona.e.nilsson@telia.com

  SvaraRadera