måndag 25 juni 2012

Så enkelt, så gott!

Bra att det finns så många goda rätter att välja på och så skönt att slippa stå vid spisen hela sommaren. Kanske lite fläsklägg skulle smaka bra, eller varför inte några pilsnerkorvar!


Salta biten tror jag vi hade till middag någon gång när jag var liten. Finns den rätten kvar som konserv? Ja, det gör den.


Enligt uppgift var Salta biten förr en mycket uppskattad söndagsrätt, i synnerhet för herrar. Här är ett recept om ni vill laga själv.


Salta biten 
1½ kg rimmad oxbringa
1 skalad morot skuren i bitar
6-7 vitpepparkorn
Potatis
Persilja



Skölj oxbringan ordentligt och lägg den i en rymlig kastrull med vatten så det täcker.
Koka upp, skumma av och lägg i moroten och vitpepparkornen.
Koka mycket långsamt i ungefär 3 timmar, eller tills man med en stekgaffel kan känna att köttet är färdigkokt.
Skär köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna.
Servera med potatis som kokats i kokspadet från bringan och moroten. Strö grovt hackad persilja över alltsammans.






1 kommentar:

  1. Brukar ta med mig salta biten, kalopps och pilsnerkorv (dock Bullens) när jag är ute och fiskar under ledigheten. Kanonmat att tillaga! Om man inte får fisk så kan man ändå trivas...

    SvaraRadera