tisdag 17 april 2012

Bilspaning hemmavid

Jag har bott i samma område i över tio år och dagligen gått förbi denna Dodge. Aldrig har jag sett den rulla och för varje år som gått har förfallet tilltagit. Nu blev jag lite nyfiken och kollade upp bilen hos Transportstyrelsen. Det är en Dodge Caravan, årsmodell 1988. Bilen är importerad till Sverige 1994. Senaste godkända besiktning var i april 1999 och i mars 2000 ställdes den av. Sex ägare och ingen vägmätarställning finns noterad.


Däcken börjar bli tomma på luft, rosten kryper fram och en bakre sidoruta slogs sönder för några år sedan. Istället för rutan är en svart sopsäck fasttejpad.

Tittar man in i bilen ser man hur innertaket hänger som stalaktiter. 
Visst är det märkligt att ägaren låter bilen stå på en betald parkeringsplats år efter år. Att betala 200 kr/mån i 10 år gör en kostnad på 24.000 kr!


Dodge Caravan är samma modell som i Sverige går under namnet Chrysler Voyager. Andra namn är Plymouth Voyager och Chrysler Town & Country.  Voyager var en av de första MPV:erna, eller minibussar som vi ofta kallar dem. Den första generationen tillverkades mellan 1984 och 1990 och blev en av Chryslers största sucéer.

Voyager generation I


Modellen är nu inne på sin femte generation. I och med sammanslagningen av Lancia och Chrysler säljs den i Europa nu under namnet Lancia Voyager.
Lancia Voyeger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar