onsdag 8 februari 2012

Varm korv

I Vilhelmina kunde man 1953 handla en kokt med bröd i denna trevliga kiosk. Jag minns när min far i början på 60-talet, någon gång ibland kunde slå på stort till lördagsmyset. Med en tiokronorssedel i handen skickades jag iväg till den lokala korvvagnen för att köpa fem st "Hel special" (bröd, mos och två korvar). Man fick mycket för en tia på den tiden!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  I slutet av 1950-talet sålde "Korv-Albin" i Mönsterås i sin lilla kiosk kokt / stekt korv till ett pris av 1 krona per styck utan bröd ; med bröd var det 1 kr 10 öre. Jag minns inte om Albin hade mos därtill, jag trooor inte det!
  Utöver detta kunde den som var betrodd tillhandla sig en suå, kanske två, av den gode Albin, men denna handel tog dessvärre slut, och som alltid när det gäller sprit och dess försäljning är det nykterister och alkoholister man skall akta sig för! Det förekom att berusade ville köpa, och då sålde inte Albin till dem, och då blev han anmäld! Det gick rykten om att Albin fick "sitta inne" ett tag för denna sin extra verksamhet , men det vet jag inte med säkerhet!
  Hälsningar ! Willy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en trevlig kommentar!

   Radera