onsdag 24 augusti 2011

Perra i Rom -68

Familjens första utlandsresa gick till Italien, och jag minns att det var väldigt spännande att få flyga för första gången. Bilderna är tagna med en Kodak Instamatic laddad med diafilm(!) och sedan scannade.
Ombordstigning på Sterling Airways Caravelle på Kastrup. Kort kjol på unga damer var det som gällde. De äldre herrarna reste i kostym och de yngre i hemsydda manchesterkavajer med vit skjorta och röd slips därtill. Elegant må man säga!

Ett härligt kort och ett fint tidsdokument! Perra och lillebror i hemsydda skjortor. Damerna i fräckt mönstrade klänningar. Britt-Marie, 15, gjorde stor succé bland de yngre italienska herrarna med sin korta kjol. Det hände t.o.m att trafiken stannade upp, och grabbarna tutade som galningar. Tur att hon hade Perra med sig som bodyguard......

Fiat 500 var det gott om och att packa in en hel familj i dessa bilar var inget problem. VW:n på bilden måste varit en uddabil i Italien. Mitt minne säger Fiat, Fiat och Fiat. Minns också att alla körde som biltjuvar och tutade konstant.

Några utflykter gjordes också, men vart dessa gick kommer jag inte ihåg. Fin samling fordon på parkeringen.

Dags för hemresa. Nu blev det propellerplan och längre restid. Trevlig tankbil på plattan.
1 kommentar: